Nordea Headquarters

Copenhagen, Denmark
A welcoming block of ice
A tribute to great Nordic landscapes, Nordea Bank Headquarters appears as a giant sustainable ice block on a charcoal base designed by Henning Larsen architects. Soft Cells Broadline panels are used to deliver optimal acoustic conditions for the high-priority meeting rooms on the 6th floor. They met the architect’s need for high-quality, sustainably designed acoustic panels that could be seamlessly installed in rooms with extra-high ceilings.

We have used Soft Cells as wall absorbers in our meeting rooms in so-called priority areas. Partly because of the desire for a quality product; and also because of the extra height we could have on the absorbers,’ Debbi Thuesen, Project Manager, Henning Larsen.

The headquarters has a crystalline façade that allows daylight to flow through the building, creating transparency between employees, clients and the local neighbourhood.

It unites the concept of large indoor atriums. Characterised by visual contact and uninterrupted views. For instance, employees can enjoy views of picturesque Amager throughout the day while passers-by can see into meeting rooms.

Inspired by Nordic design traditions, the materials selected for Nordea Bank Headquarters come from nature. Slate, Oak and trees from Nordic forests all play a role at the offices and adorn the indoor atrium space.

Nordea is a prominent Scandinavian bank. The company’s Copenhagen headquarters is based on the vision of a transparent building that meets the city in a welcoming, open gesture.

Architect
Henning Larsen architects

Location
Copenhagen, Denmark

Interior
Soft Cells Broadline panels wall absorbers